8th iul.

World Cup: optimi versus semifinale

Să revenim la World Cup, după o pauză despre care am explicat aici.

Aşadar, optimile au arătat cam aşa:

Brazilia-Columbia 2-1 şi Franţa-Germania 0-1

Fără să intru în foarte multe detalii, eu vedeam înainte de aceste două partide, o semifinală Columbia-Franţa, doar cel de-al doilea meci contrazicându-mă fragrant, în care Franţa a fost de nerecunoscut, o umbră a ce jucase până atunci şi o echipă prea umflată de presă, de suporteri şi chiar de jucătorii proprii.

Germania a calculat cred şi minutul în care va marca – mai prin debutul partidei – ca să ştie o treabă, să-i scoată pe francezi la luptă şi să-şi folosească pentru apărare tranşeele săpate la antrenamente. Cum francezii nu au ieşit la luptă, iar dacă au făcut-o s-au înnecat în tranşeele germane, meciul s-a terminat fără să curgă prea multă cerneală pentru alte cronici.

Columbia, în schimb, a fost foarte aproape de ceea ce îmi doream, adică să elimine ţara gazdă, unde ar fi fost, probabil, doliu naţional. Brazilienii nu au strălucit, în continuare, însă au avut câteva execuţii personale magnifice, care au rupt picioarele columbienilor şi echilibrul jocului. Picioare rupte – la propriu – au fost la brazilieni, vedeta Neymar fiind scos pe targă şi urmează să lipsească o perioadă îndelungată de pe terenul de fotbal.

Semifinala Brazilia-Germania, ce se va juca în seara asta, va pune faţă în faţă o echipă organizată, căreia – fie vorba între noi – i-a cam venit rândul la câştigarea unei cupe mondiale şi o echipă gazdă lipsită oricum de imaginaţie, ce va încerca să facă faţă jocului fără vedeta Neymar.

Argentina-Belgia 1-0 şi Olanda-Costa Rica 0-0 (4-3)

KrulO să trec repede peste Argentina-Belgia, un meci pe care recunosc că nu l-am văzut. Belgia, o echipă care a mers foarte bine încă din calificări, nu a putut trece de Argentina, care nu m-a impresionat până atunci dar care a avut maturitatea şi experienţa să prindă semifinalele.

Semifinale unde va întâlni Olanda. Ei, despre Olanda, ce să zic, dacă cineva ar vedea doar scorul înregistrat la finalul optimii cu Costa Rica, ar spune cel puţin un WTF? 0-0 cu Costa Rica? Eh, noi ştim că a fost chiar mai greu de atât, Costa Rica ajungând la penalty-uri cu Olanda, de unde era la doar „un lat”, bine plasat, de semifinale.

Mutarea genială a lui Van Gaal, aceea de a schimba portarul chiar în uiltimele minute ale reprizei a doua de prelungiri, a trimis Olanda în semifinale, portarul proaspăt intrat Krul apărând două penalty-uri. Cine ar fi crezut că un portar neîncâlzit şi „neintegrat” în spiritul jocului apără două penalty-uri? Doar Van Gaal, presupun.

Olanda-Argentina este a doua semifinală, cea programată mâine. Uite că a venit şi vremea când pot să fac o prognoză cu cine va juca finala. Ne jucăm şi noi aici, că nu se supără nimeni. Aşadar, finala pe care o văd eu e: Germania-Olanda. Punct!

Comments (2)
  • daca-i ordin, cu placere : Germany – Holland, sa fie 🙂
    desigur, va castiga Olanda, pentru ca i-a cam venit randul 😉

    • Şi Germaniei îi e foame. Să vedem cine şi cui găteşte :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.