29th iun.

Primul sfert de finală e Brazilia-Columbia

Optimi

Campionatul Mondial din Brazilia a intrat în faza meciurilor decisive, odată cu debutul optimilor (tabloul complet sus). Prima zi a optimilor a fost una sud-americană: Brazilia-Chile 1-1 (4-3 după loviturile de 11 m) şi Columbia-Uruguay 2-0.

Meciul Brazilia-Chile 1-1 (4-3) a fost primul de la mondialul brazilian decis la loviturile de la 11 m. Au condus chilienii şi au fost destul de aproape să-şi mărească decisiv diferenţa, apoi au egalat brazilienii care au trecut şi ei pe lângă victorie, spre final.

Reafirm că brazilienii nu sunt tocmai în apele lor, jocurile de la acest campionat mondial, în faţa propriilor suporteri, i-au „prins ” cu  – probail – cea mai slabă echipă cu care s-au prezentat la turneele finale, cel puţin cele pe care le-am prins eu.

Echipa chiliană a avut aceiaşi prestaţie bună, curajoasă şi putea să se califice fără să ajungă la loviturile de departajare. Pe de altă parte, inprecizia unor jucători desemnaţi să execute loviturile de la 11 m, a făcut ca mai departe să meargă Brazilia, o echipă care, cum spuneam, nu a strălucit.

Cum era de aşteptat, meciul Columbia-Uruguay 2-0 a fost un adevărat cazan sub presiune, datorită orgoliilor dintre cele două echipe şi a rivalităţii dintre suporteri. A fost un meci mai frumos decât precedentul, un meci care a confirmat forma excelentă a columbienilor, ajunşi în premieră în optimi, iar după acest joc, în sferturi.

După cum spuneam şi în acest articol, decarul stângaci al columbienilor, tânărul James Rodriguez, le-a făcut din nou jocul columbienilor, marcând, în meciul din optimi, ambele goluri  – primul dintre ele fiind cel mai frumos de până acum de la World Cup – şi remarcându-se ca un conducător de joc foarte lucid şi eficient. James e golgeterul mondialului, până acum şi are toate şansele să iasă chiar jucătorul campionatului.

Aşadar, un prim sfert de finală aduce Brazilia şi Columbia faţă în faţă. Încă de pe acum înclin să merg pe mâna columbienilor, brazilienii fiind prea fragili pentru echipa foarte bine organizată a columbienilor. Acum, după ce i-am revăzut pe colimbieni, pot spune că e foarte posibil să fie anul Columbiei.

Azi avem alte două optimi: Olanda-Mexic şi Costa Rica-Grecia. Prognozez că în sperturi se vor întâlni Olanda cu Grecia.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te prin e-mail la postările mele de pe acest blog!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.