22nd iun.

Discrepanțe mari între meciuri la World Cup. Una peste alta, avem spectacol

Meciurile bune, cu ritm alternează cu cele anoste la World Cup. Era rândul, probabil, pentru unul plictisitor, iar primul meci al zilei, Argentina-Iran, trebuia să fie unul cel puţin cu multe goluri, de partea sud-americanilor.

Cu alte cuvinte, după un meci nu prea convingător al Argentinei cu Bosnia, în primul joc din grupa F, am crezut că Mesi şi ai lui îi vor rupe pe iranieni. A fost însă un meci plat salvat doar de final.

Jocul lui Messi este încă departe de ceea ce aşteaptă conaţionalii săi de la el, fiind individualist şi destul de imprecis, iar coechipierii săi depind foarte mult de el, aşteptând cu gura căscată să mai inventeze o pasă sau să le construiască o fază.

Messi2Argentina este încă o echipă lentă şi lipsită de imaginaţie, al cărei joc putea să se schimbe dacă Messi nu ar fi fost atât de egoist. Când Messi primeşte o minge cu spatele la poarta adversă, aproape de centrul terenului, ştii că echpa Argentinei are o problemă serioasă.

După o primă repriză foarte subţire, cu doar câteva ocazii de ambele porţi, în cea de-a doua lucrurile s-au mai înviorat. Între minutele 55 şi 70 a fost o perioadă de dominare iraniană, cu 3-4 ocazii imense la poarta argentiniană. A urmat o avalanşă de atacuri la poarta iraniană dar destul de sterile.

Dar un mare jucător poate fi şters 90 de minute, iar în minutul 91 să aibă o execuţie de geniu şi să facă diferenţa, la fel ca Messi care a inventat un şut cam de la 18 metri, demn de Brazuca, mingea minune a mondialului brazilian oprindu-se în plasa laterală. Final: Argentina-Iran 1-0

În acceaşi grupă s-a mai jucat Nigeria-Bosnia 1-0 şi se prefigurează două echipe calificate în optimi: Argenitina şi Nigeria, unde echipa africană va întâlni Franţa. Adversara Argentinei din optimi este încă sub semnul întrebării, lupta pentru locul 2, în grupa E, dându-se între Elveţia şi Ecuador, ambele cu câte 3 puncte.

Germania-Ghana 2-2

Chiar dacă a a vut doar o repriză de fotbal autentic – repriza secundă – meciul Germania-Ghana nu o să-l uităm prea repede datorită răsturnărilor de scor şi a spectacolului oferit de către cele două echipe. A fost o repriză secundă cât două meciuri.

În prima parte, nemţii nu s-au întrebuinţat aproape deloc, iar ghanezii nu au fost foarte curajoşi, deşi pentru ei era ultimul tren către optimi. A rezultat o primă repriză echilibrată. Atunci când mă gândeam că va fi un meci la fel de plictisitor ca anteriorul, a venit fabuloasa repriză a doua cu următoarea desfăşurare a scorului:

1-0 pentru Germania, cu o execuţie cap-genunchi din din faţa porţii, o nouă invenţie germană

1-1 Bucurie de scurtă durată a germanilor. Ghanezii egalează după numai 4 minute.

1-2 Ghana preia conducerea, scor la care nemţii erau obligaţi să iasă la joc. Şi au făcut-o prin aportul noilor intraţi, bătrânii Schweinsteiger şi Klose. Şi a venit momentul pentru vorba aia: cine nu are bătrâni, să-şi cumpere:

2-2 egalează pentru Germania cine altul decât Klose, poziţionat la momentul şi la locul potrivit pentru a împinge cu talpa mingea în plasă, gol cu care devine, alături de brazilianul Ronaldo, cel mai bun marcator din toate timpurile de la Mondiale, fiecare având câte 15 goluri.

Cele patru goluri ale partidei marcate în doar 20 de minute.

Nemţii mai ratează o ultimă mare ocazie dar partida se termină la egalitate 2-2, scor meritat pentru ambele echipe.

Una peste alta, am avut spectacol şi ieri.

Azi se joacă: Belgia-Rusia, Rep. Korea-Algeria şi SUA-Portugalia.

Foto

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.