20th iun.

Spania și Anglia pleacă acasă

Două dintre favoritele la câştigarea Cupei Mondiale, Spania şi Anglia, şi-au dezamăgit suporterii şi vor pleca acasă după faza grupelor. Spania, marea mea dezamăgire, a fost de nerecunoscut. A pierdut şi al doilea meci, cu Chile, scor 0-2, moment care pune capăt supremaţiei unei echipe frumoase cu un titlu mondial şi două titluri europene, în ultimii 6 ani.

Anglia a pierdut aseară în faţa Uruguay-ului cu 2-1 şi are nişte şanse firave de a se califica, fiind la mâna Italiei. Fâcând nişte calcule simple, azi, Italia va trece de Costa Rica, acumulând 6 puncte cu care ar fi deja calificată. În ultima etapă a grupei, Italia va întâlni Uruguay, iar Anglia pe Costa Rica. În mod normal, dacă Uruguay face cel puţin un egal cu Italia, pentru Anglia nici nu mai contează ce scor face cu Costa Rica.

Ar conta scorul din meciul Anglia-Costa Rica, golaverajul fiind criteriul de departajare, doar dacă şi Italia ar bate Uruguay la scor, ceea ce e cam greu de crezut. Atunci s-ar califica Anglia. Cam greu să te califici doar cu 3 puncte. Ah, aşa e când stai la mâna altora…Asta e, Anglia şi-a făcut-o cu mâna ei.

Dacă Spania a avut un joc încâlcit şi neproductiv în ambele meciuri de la World Cup, nu acelaşi lucru puteam spune despre Anglia care a făcut un joc excelent cu Italia, iar aseară, cu Uruguay, a avut momente foarte bune, un meci egal fiind mai aproape de adevăr.

Luis-SuarezDupă meciurile Spania-Chile 0-2 şi Uruguay-Anglia 2-1, am văzut două echipe sud-americane foarte frumoase, încurajate de un public magnific. Doar sunt la ele acasă, nu? Uruguay a revenit după primul meci în care jucătorii săi au fost doar nişte fantome pe teren, iar forma lor – după mine – va creşte în meciurile ce urmează. A revenit şi Luis Suarez, vedeta formaţiei Uruguay, cel care a lipsit la primul meci, iar aseară a marcat ambele goluri în partida cu Anglia.

Despre Chile, o echipă calificată deja în faza următoare, unde va întâlni – cel mai probabil – Brazilia, pot doar să spun că e o surpriză tare plăcută pentru mine. Jos pălăria pentru dăruirea lor din meciul cu Spania.

Ieri s-au mai jucat Columbia-Coasta de Fildeş 2-1 şi Japonia-Grecia 0-0. Columbia, o altă echipă sud-americană care merge foarte bine la mondialul brazilian, conduce detaşat grupa C.

Oare care va fi următoarea surpriză?

Foto

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.