Am fost la circ

Recunosc că n-am fost foarte des la circ, ca şi copil, însă în ultima vreme am mers, că na, când ai copii, e musai 🙂 Ana a fost şi cu şcoala, am dus-o şi în Drumul Taberii, iar anul trecut a avut şansa să vadă (să vedem) un spectacol de circ în Spania, la Pamplona.

Sâmbătă după-amiază am fost la Circul de Stat din Tei, actualmente Circ & Variete Globus, la spectacolul D’ale bibicilor lui Caragiale, scenariul şi regia fiind semnate de Brânduşa Novac.

A fost un spectacol de circ…altfel. Altfel de cum eram obişnuit. Laitmotivul l-au reprezentat frânturi din celebrele piese ale lui Caragiale, mai actual ca oricând: „O scrisoare pierdută”, „D’ale carnavalului” sau „O noapte furtunoasă”, interpretate de actori precum Monica Davidescu, Manuela Hărăbor, Anca Sigartău, Magda Catone, Gigi Ifrim, Cosmin Sofron, Bogdan Stanoevici şi alţii, combinate cu momente de circ de mare excepţie: acrobaţii, echilibristică, trapez, balet aerian sau ilizionism.

Pentru Sara, spectacolul de sâmbătă a fost primul din viaţa ei. Am surprins-o de căteva ori cum se ridica în picioare şi aplauda, mai cu seamă că au fost şi dresuri de cai, tigri, papagali, porumbei şi câini.

Faţă de alte spectacole de circ, cel de ieri nu a avut doar dresuri de animale, aşa cum eram obişnuiţi. Pe lângă atmosfera de teatru, acrobaţiile aeriene şi mai cu seamă piramidele umane, au fost elementele care au predominat.

httpv://youtu.be/HUt_L8aAoJk

După două ore de show total am avut privilegiul să stăm de vorbă cu Directoarea Circului, Brânduşa Novac şi cu câţiva dintre protagonişti:

Câteva lucruri care mi-au atrs atenţia la spectacolul D’ale bibicilor lui Caragiale:

– show-ul implică cca 100 de oameni!!!

– spectacol a fost gândit şi jucat cu 3 ani în urmă, iar în prezent e refăcut, inclusiv din punct de vedere distribuţie

– acrobaţii sunt formaţi chiar la Circul Globus. Nu există o şcoală de profil, din lipsă de fonduri, deşi „şcoala” de circ românească este recunoscută la nivel internaţional.

„înainte nu puteam să-i oprim pe cei care doreau să rămână în străinătate. Actualmente am găsit fonduri să-i putem plăti mai bine şi să rămână la noi” (Brânduşa Novac).

– este în pregătire un spectacol ce se va juca în paralel în Drumul Taberei

– un bilet la circ costă între 20 şi 50 de lei, deşi real ar trebui să coste cca 120 de lei dar este subvenţionat de Primăria Capitalei. La preţul de 120 de lei probabil că sala ar fi fost aproape goală.

dotări incredibile pentru o sală de circ.

– pagina de Facebook a Circ & Variete Globus nu e un Fun Page, din păcate, ci un profil normal.

D’ale bibicilor lui Caragiale se joacă, începând cu 20 martie, în fiecare zi de la ora 10.00, de luni până vineri, sâmbătă de la ora 15.00, iar duminică sunt 2 spectacole: de la ora 15.00 şi de la ora 18,30. Şi se joacă cu sala plină, aşa cum a fost şi sâmbătă. Un spectacol care merită văzut.

Mulţumesc Ruxa că ne-ai scos la circ 😀 Poate deveni unul dintre obiceiurile noastre sănătoase.

Comments (4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.