Am ramas fara laptop

Update 9 septembrie 2011, seara: pana la urma a supravietuit si am recuperat si toate datele de pe hard. Mi-am luat alt hard, iar acum muncesc sa-i instalez toate cele necesare. So, back to life! 🙂

Cum e sa ai un blog sau un proiect online si sa ramai fara obiectul muncii? Ei bine, azi dimineata s-a intamplat sa raman fara laptop.
Blue screen, black screen…nu mai merge. Probleme cu hard-ul. Inca nu stiu ce are. In momentul asta e la doctor.
Maine aflu daca imi pot recupera datele. Numai la e-mailuri ma gandesc. Simt un fior pe sira spinarii la gandul ca nu imi voi recupera e-mail-urile. Restul documentelor le mai am pentru ca am mai facut backup-uri in timp, dar la e-mail-uri nu.

Sunt legat de maini si de picioare. Nu pot face nimic si imi vine sa urlu. Acum scriu aceste randuri de pe telefon, dar imi lipseste laptopul meu. Pe telefon nu pot face nici macar o treime din ceea ce fac pe laptop.
Numai in momente din astea iti dai seama cat de dependent poti fi de online si de PC, in general. Si aici nu ma refer la retelele sociale de care, fie vorba intre noi, te poti lipsi o perioada. Ma refer la e-mail-uri , blog, site.
Bun. Doare, dar o sa treaca. Daca o sa fiu mai discret zilele astea, ma veti intelege.

Comments (10)
  • Nu esti singurul. In seara asta m-a lovit si pe mine blestemul. A doua oara in cateva luni.

    • Laurentiu, la mine e prima oara. Deci nu sunt singurul. Trebuie sa ne innecam amarul cu o bere 😀

  • Claudiu, in 90% din cazuri se pot recupera datele de pe HDD-urile troznite. Iti recomand sa folosesti gazduirea serviciului e-mail (de ex gmail) si accesarea lui de la distanta (de ex. IMAP) si atunci nu o sa mai probleme cu pierderea e-mail-urilor.

    Cel mult n-o sa fii singurul care iti citesti e-mail-urile dar in rest macar nu le mai pierzi :))

    • Lucian, folosesc gmail, stiu ce zici, dar nu-l pot folosi la chestii pt firma, business. Pt asta am adrese personalizate de ani de zile. Mi-a scapat sa fac backup si la e-mail-uri. Intr-un timp faceam lucrul asta. Asta imi reprosez. Oricum maine aflu daca se pot recupera datele.

  • Aproape ai dreptate 🙂 Poti incerca insa Google Apps for Business http://www.google.com/apps/intl/en/group/index.html Pentru o firma mica (50 de conturi) e mai mult decat ok. Ai tot ce iti trebuie incluzand Google Docs si calendare comune. Bineinteles adresele raman sub ce forma vrei (nume@numefirma.ro de exemplu).
    Pentru firme mai maricele se recomanda Microsoft Exchange si mediul aferent sau solutii similare Linux.
    In niciunul din cazuri nu tii mail-urile pe computer 😉

    Mult succes cu recuperarea datelor.

    PS: daca totul esueaza DM

  • Multumesc, Lucian

  • […] Cristian China-Birta (Chinezu), Claudiu Ciobanu (mulțumesc pentru carte domnule), Marius Matache, Ștefan Murgeanu, Simion […]

  • […] am intrat in local am zarit gasca DreamTeam( Stefan Murgeanu, Chinezu, Claudiu Ciobanu, Marius Matache, Siminon Nicusor)    Marian Sabo si pe Pavel […]

  • […] Ionut, Angelo Robitu, Pato, Marian Sabo, Oana Reveica, Oana Pasat, Meneopol, Dan, Chinezu, Claudiu Ciobanu, Marius Matache, Ștefan Murgeanu, Simion Nicușor,  Papen, Alex Tunaru, Virtual […]

  • […] Cristian China-Birta (Chinezu), Claudiu Ciobanu, Marius Matache, Ștefan Murgeanu, Simion […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.